Najčešća pitanja

Potreban vam je savet u vezi sa dizajnom svetla? Želite dodatne informacije o nekom proizvodu? Pogledajte naše odgovore na najčešće postavljena pitanja, ili nas kontaktirajte direktno.

Koje sve tipove rasvete mogu da pronađem u Berlightu?

U našem portfoliu možete naći sve tipove rasvetnih tela, od dekorativnih lampi poznatih dizajnera do industrijske rasvete za vaš poslovni prostor.

Ističemo saradnju sa renomiranim fabrikama poput Artemide, Flos, Deltalight,Foscarini, Vibia...

Šta je zona 1, 2 i 3 u kupatilima?

Kako su Podeljene Rasveta zone

Kada razmišljate o osvetljenju za Vaše kupatilo veoma važno razmišlajti o dole navedenim kupatilskim, kako bi se osiguralo da osvetljenje koje želite može da se instalira na željenom mestu.

Zona 0 je u kadi ili tuš kabini. Svaki tip rasvete koji se koristi u ovoj zoni moraju biti niskonaponski, (maks 12V) i da imaju najmanju zaštitu IP67 koja sprečava ulazak vode.

Zona 1 je područje iznad kade ili tuš kabine do visine 2.25m od poda. U ovoj zoni je potrebna IP45 minimalna zaštita, ali opšte je prihvaćeno IP65, da se koristi. Takođe je vredno napomenuti da se većina tuš svetiljki rađene u IP65 izvedbi.

Zona 2 je područje koje se proteže 0.6m van granica kade i do visine od 2,25m od poda. U ovoj zoni je potrebna IP zaštita od najmanje IP44. Pored toga dobra praksa razmotriti područje oko lavaboa, unutar 60cm radijusa od bilo koje slavine treba smatrati zonom 2.

Spoljnim zonama su sve pozicije izvan zona 0,1 i 2 (podleže specifičnim granicama) i gde se vodeni jet se verovatno neće koristiti. Ne postoje posebni IP zahtevi u ovoj zoni, međutim, predlažemo da razmislite svetlost sa IP zaštiotom od najmanje IP20 +.

Šta je Indeks Reprodukcije Boja ( CRI )

Indeks reprodukcije boja (CRI) je kvantitativna mera sposobnosti izvora svetlosti da otkrije boje različitih objekata verno u poređenju sa idealnom ili prirodnim izvorom svetlosti. ... CRI je određen spektarom izvora svetlosti.

Indeks reprodukcije boja (CRI) je skala od 0 do 100 procenata koja pokazuje koliko je precizan "dati" izvor svetlosti na prikaz boja u poređenju sa "referentnim" izvorom svetlosti. Što je veća CRI, bolja je reprodukcija boja.

Za više Informacija obratite se nekom od naših stručnjaka za dizajn svetla.

Ipak nismo odgovorili na vaše pitanje?
Kontaktirajte nas direktno, i naš tim stručnjaka za dizajn svetla izaćiće vam i u susret.
Polja označena * su obavezna. Prilikom popunjavanja formulara nemojte koristiti znake navoda.