Smart Home

 

Sistem kontrole i integracija Smart Home (Pametne Kuće) nudi kompletna rešenja za vaš stan, kuću ili poslovni prostor. Jednim pritiskom na dugme programirajte svoj enterijer: menjajte svetlosni ili toplotni ambijent, upravljajte digitalnom tehnikom i pomoćnim aparatima ili kontrolišite napredne bezbednosne sisteme. U svakom trenutku, Smart Home radi za vas.

Klikni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HVAC Kontrola temperature i kvaliteta vazduha: grejanje, ventilacija i klimatizacija

HVAC Smart Home sistem kontrole pruža vam mogućnost daljinske kontrole integrisanog sistema grejanja, hlađenja i kvaliteta unutrašnjeg vazduha, kao i mogućnost programiranja ekonomičnog ciklusa rada takvih uređaja.

Programirajte svoje grejno-rashladne uređaje prema svom stilu života. Za vrhunski ugođaj, podešavajte različitu temperaturu u svakoj prostoriji, putem unutrašnjih jedinica različite veličine i snage, koje su sve povezane na istu spoljašnju jedinicu (VRF – varijabilni nivo rashlađivanja).

U skladu s vašim uputstvima, Smart Home će prepoznati svaki put kada napustite prostor, i u skladu s tim prilagoditi unutrašnju temperaturu. U vašem odsustsvu, Smart Home nastavlja grejanje/hlađenje slabijim intenzitetom, a zatim pojačava pred vaš povratak, uz maksimalnu uštedu energije. Zaglavili ste na večeri kod prijatelja? Nikakav problem, pošaljite komandu preko vaše telefonske aplikacije i Smart Home će prema vašim željama prirediti odgovarajući toplotni ambijent. Ako želite da čujete svoju omiljenu pesmu, ne brinite, ona će već svirati u trenutku kad zakoračite kroz vrata.

Kontrola unutrašnje i spoljne rasvete

Iskoristite pogodnost daljinskog kontrolisanja unutrašnjeg i spoljnjeg svetla. Kombinujte različite oblike osvetljenja radi željene atmosfere. Pored kontrole s udaljene lokacije, birajte između brojnih opcija kao što su simulacija prisustva (kada kod kuće nema nikog) ili automatsko gašenje svetla radi uštede energije.

Klikni
 
 
 
 
 
Klikni
 
 
 
 

Kontrola motora pokretnih elemenata

Daljinski otvarajte i zatvarajte vrata i prozore, roletne, zavese, venecijanere, garažni ulaz, prskalice za travnjak, i slično. Po želji podešavajte automatsko zamračivanje prostorije radi privatnosti. U skladu s vašim uputstvima, prozori se automatski zatvaraju kad izađete iz kuće ili kad senzori "osete" vetar/promaju.

 
 
 
 

Bezbednosna kontrola

Bezbednost je jedan od knjučnih segmenata pametne kuće, i predstavlja pre svega povezivanje na sistem pasivnog obezbeđenje - uzbune. Pri aktiviranju alarma svetla se pale i gase radi privlačenja pažnje. Aktivno obezbeđenje može obuhvatati automatsko zatvaranje vode prilikom poplave iz vodovoda, odnosno automatsko zatvaranje vrata i prozora prilikom bujične poplave spolja, ili automatsko gašenje integrisanih uređaja na struju i puštanje vode iz vodovoda prilikom požara

 

Kontrola multimedije

Iskoristite sve pogodnosti međupovezivanja i daljinske kontrole audio-video opreme (muzički uređaji, TV, DVD, risiver za kablovsku TV/AV i sl). Pored toga, integrisana memorija omogućuje gledanje ili slušanje video, odnosno audio sadržaja u bilo kojoj od prostorija, dok video interkom olakšava komunikaciju među članovima domaćinstva unutar kuće, odnosno komunikaciju s gostima pred ulaznim vratima. Zvučnike je moguće ugraditi tako da se ne vide, a posebna rešenja predviđena su za konferencijske sale.

Posebna rešenja za hotelske sobe obuhvataju integraciju HVAC sistema, osvetljenja, zastora na prozorima, brave ulaznih vrata sa sistemom kontrole zgrade (BMS).

 
Bachmann

Bachmann je inovativna nemačka kompanija koja razvija, proizvodi i prodaje elektronske komponente i sisteme za distribuciju električne energije i sa svojim resenjima je osvojila brojne medjunarodne nagrade. Uz više od 40 godina iskustva u razvoju, proizvodnji i prodaji rešenja za distibuciju električne energije, Bachmann je sinonim za kvalitetne i inovativne proizvode visokog kvaliteta i preciznosti. Inteligentan modularni asortiman pruža veliku sigurnost, dok PDU i Bluenet proizvodi ispunjavaju sve zahteve za sigurnu i visoko efikasnu distribuciju električne energije. Sa Bluenet tehnologijom dobijate udaljenu kontrolu potrošnje električne energije, paljenje i gašenje utičnica, kao i mogućnost unapređenja postojećih distributivnih sistema.

Želite više detalja o Smart Home sistemima?
Imate posebne zahteve za svoj prostor? Kontaktirajte nas ovde i naš tim će vas rado posavetovati i odgovoriti na sva vaša pitanja!

Ili nas pozovite telefonom, radnim danima 09:00 - 17:00

 +381 11 3573 068

ZAŠTO SMART HOME?

Udobnost

Komfor je edan od najvažnijih razloga zašto se ljudi odlučuju za Smart Home sisteme. Smart Home vam pruža u svakom kutku daljinski pristup uređajima kao što su sistemi za grejanje i hlađenje (klima), sistemi za internu komunikaciju, ozvučenje i multimedijalni uređaji. Sve ove opcije Smart Home tehnologije služe jedinstvenom cilju - poboljšanju vašeg kvaliteta života.

Pristupačnost

Smart Home može inkorporisati tehnologije za olakšan pristup, namenjen starijim ili ograničeno sposobnim ukućanima. Putem sistema glasovnih komandi moguće je upravljati osvetljenjem, bravama na vratima ili koristiti telefom i kompjuter. Automatizacija doma omogućuje pojedincu da isprogramira raspored automatizovanih operacija, poput navodnjavanja travnjaka, eliminišući potrebu za napornim redovnim kućnim poslovima.

Efikasnost

Pametne kuće obezbeđuju unapređenu ekonomičnost pri potrošnji energije. Svetla se mogu automatski gasiti kad nema nikog u sobi, a termostat može da se programira da održava nižu temperaturu preko dana, pa da je podigne predveče, pred dolazak ukućana. Sve te automatizovane operacije, u kombinaciji s modernim štedljivim uređajima, otvaraju prostor za uštedu u potrošnji struje, vodei gasa, odnosno smanjenu potrebu za prirodnim resursima.